fbpx

Termeni și concepte financiare: un ghid pentru începători

Termenii și conceptele financiare pot fi confuzi, în special pentru cei care sunt începători în contabilitate sau finanțe. Iată un articol care explică câțiva termeni și concepte financiare obișnuite:

Înțelegerea termenilor și conceptelor financiare este esențială pentru a vă gestiona banii și pentru a lua decizii financiare informate. Iată câțiva termeni și concepte financiare comune pe care ar trebui să le cunoașteți:

Activ: un activ este ceva care are valoare și poate fi deținut. Exemple de active includ numerar, stocuri, bunuri imobiliare și proprietăți personale.
Pasive:De exemplu o datorie sau o obligație pentru care sunteți responsabil. Exemple de pasive includ soldurile cardurilor de credit, împrumuturile și creditele ipotecare.
Valoarea netă: Valoarea netă este diferența dintre activele și pasivele dvs. Acesta reprezintă poziția dumneavoastră financiară și se calculează prin scăderea pasivelor dumneavoastră din active.
Venitul: venitul este banii pe care îi câștigați din angajare, investiții sau alte surse. Este important să vă gestionați veniturile și cheltuielile pentru a economisi și investi pentru viitor.
Cheltuială: o cheltuială este costul bunurilor sau serviciilor pe care le consumați. Este important să vă urmăriți cheltuielile pentru a vă înțelege obiceiurile de cheltuieli și pentru a vă face un buget.
Economii: economiile sunt fondurile pe care le alocați pentru situații de urgență sau obiective viitoare. Este important să-ți acumulați economiile pentru a oferi o pernă financiară și pentru a fi pregătit pentru cheltuieli neașteptate.
Investiție: O investiție este un activ financiar care este cumpărat cu așteptarea de a câștiga un profit. Exemple de investiții includ acțiuni, obligațiuni și fonduri mutuale.
Înțelegând acești termeni și concepte financiare, vă puteți gestiona mai bine banii și puteți lua decizii financiare informate.

Site-ul nostru îți oferă cookie-uri . Adică prăjiturele, în traducere din engleză. Aceastea sunt mici cantități de informație, stocate pe calculatorul tău, ce ne ajută să îmbunătățim experiența ta pe acest site.

Open chat
Ai nevoie de ajutor?
Salut.👋.
Cu ce pot sa te ajut?