fbpx

Rolul unui administrator într-o companie

Rolul unui administrator într-o companie este de a gestiona operațiunile de zi cu zi și de a lua decizii care sunt în interesul companiei. Contabilul, pe de altă parte, este responsabil pentru menținerea evidențelor financiare ale companiei și furnizarea de informații financiare administratorului și altor părți interesate.

Este important ca administratorul să aibă o înțelegere de bază a principiilor contabile și a impozitării, (de ex. diferența dintre a fi sau nu plătitor de TVA, diferența dintre impozit pe venit și impozit pe profit , diferența dintre impozit venit/profit și TVA, ce sunt obligațiile salariale si dividendele, ce este o balanță , ce este un bilanț) .Răspunsurile la acestea se găsesc la o simplă căutare pe Google, nu este necesar ca ei să aibă o înțelegere profundă a acestor subiecte. Contabilul, deține aceste cunoștințe mai detaliate de contabilitate și fiscalitate, deoarece acesta este domeniul lor de expertiză.

Este important ca administratorul să lucreze îndeaproape cu contabilul pentru a lua decizii informate cu privire la aspectele financiare ale companiei. Contabilul trebuie să ofere administratorului informațiile financiare, care apoi poate utiliza aceste informații pentru a lua decizii în cunoștință de cauză.

În final administratorul firmei răspunde pentru întreaga activitate a firmei.Credeți-mă, fraza “Eu nu am știut contabilul nu mi-a zis.” nu funcționează și nu vă scapă de răspundere.      

Site-ul nostru îți oferă cookie-uri . Adică prăjiturele, în traducere din engleză. Aceastea sunt mici cantități de informație, stocate pe calculatorul tău, ce ne ajută să îmbunătățim experiența ta pe acest site.

Open chat
Ai nevoie de ajutor?
Salut.👋.
Cu ce pot sa te ajut?