fbpx

Nu știam, contabilul nu mi-a spus

Ca și contabil cu experiență, înțeleg că tranziția anumitor sarcinilor de contabilitate primară si a completării anexelor de bilanț ( Raport administrator , Hotătâre AGA) , către clienți poate fi o provocare, mai ales dacă are ca rezultat o pierdere a clientului.

Cu toate acestea, este esențial să ne amintim că scopul transferului acestor sarcini este de a oferi clienților o educație financiară minimă și de a le împuternici să preia controlul asupra finanțelor lor.

Deși este posibil ca unii clienți să nu se fi adaptat acestei schimbări, este important să subliniem beneficiile de a avea o înțelegere de bază a contabilității financiare pentru afacerea lor. Nu numai că aceste cunoștințe le permit să ia decizii în cunoștință de cauză, dar le și împuternicesc să preia controlul asupra finanțelor lor și să evite scuza comună de „nu știam, contabilul nu mi-a spus”.

Educându-se despre contabilitatea financiară, proprietarii de afaceri pot:

Îmbunătății acuratețea înregistrărilor financiare: un proprietar de afaceri care înțelege contabilitatea financiară se poate asigura că înregistrările financiare sunt exacte, actualizate și în conformitate cu reglementările relevante.

Lua decizii de afaceri mai bune: un proprietar de afaceri care cunoaște situațiile financiare poate lua decizii informate cu privire la finanțele sale, poate identifica zonele de oportunitate și poate face investiții care să se alinieze obiectivelor sale.

Îmbunătățiții comunicarea cu contabilul său: atunci când proprietarul unei afaceri înțelege situațiile financiare, poate comunica mai eficient cu contabilul său. Acest lucru poate duce la o relație mai productivă și la rezultate mai bune pentru companie.

Crește transparența: un proprietar de afaceri care își înțelege contabilitatea financiară poate crește transparența în cadrul companiei. Acest lucru poate ajuta la construirea încrederii cu angajații, acționarii și alte părți interesate.

În concluzie, în timp ce tranziția către clienții să-și asume unele sarcini financiare ar fi putut fi o provocare, este important să ne amintim că scopul final este de a le împuternici să ia decizii în cunoștință de cauză și să preia controlul asupra finanțelor lor. Sper că clienții mei pot vedea valoarea în acest lucru și vor continua să lucreze cu mine pentru a-și atinge obiectivele financiare.

Site-ul nostru îți oferă cookie-uri . Adică prăjiturele, în traducere din engleză. Aceastea sunt mici cantități de informație, stocate pe calculatorul tău, ce ne ajută să îmbunătățim experiența ta pe acest site.

Open chat
Ai nevoie de ajutor?
Salut.👋.
Cu ce pot sa te ajut?