fbpx

Munca în pijamale – o provocare sau o nouă normalitate?

A trecut mai mult de un an de când am strâns mâna cuiva, de  când o nouă realitate ne-a surprins și ne-a făcut să devenim altcineva. Acum aș vrea să ne oprim pentru un moment și mi-ar plăcea să reflectăm asupra tuturor lucrurilor pe care le facem diferit, ca urmare a pandemiei. Dar mai mult decât atât, aș vrea să recunoaștem modul în care toate aceste schimbări, fie ele mici sau mari, pot avea un impact durabil și pozitiv asupra stării noastre de spirit, a calității vieții și a modului în care facem business. 

La prima vedere pandemia a venit precum o umbră care ne-a masacrat viețile și ne-a furat libertatea, o emblemă asupra sănătății noastre și a celor dragi nouă. Un an în care normalitatea s-a schimbat și în care fiecare dintre noi am fost nevoiți să ne adaptăm la un nou sistem de operare. Din păcate, în ciuda ritmului nostru normal, a fost necesar să ținem pasul, fiindcă altfel nu mai funcționam corespunzător. E ca atunci când dădeam restart prin accident unui Nokia 3310, adică îl scăpam în fiecare loc posibil, iar el rămânea intact. Cumva așa e și acum. Am fost doborâți, dar funcționăm mai optim decât de obicei. 

La nivel de numere și hârtii, nu s-a schimbat mare lucru, adică dările la stat sunt tot dări la stat, facturile sunt la fel de obligatoriu de plătit, iar rapoartele se fac ca de obicei. Partea bună este că online-ul a devenit o formă necesară de socializare, care ne-a ajutat să implementăm și să folosim aplicații noi pentru diverse forme de shopping sau pentru rezolvarea unor situații profesionale.

Pe lângă acestea, și copiii s-au bucurat de mai mult timp alături de părinții lor, de activități pe care jobul sau școala nu le permiteau, noi toți am învățat să ne folosim cardurile și să nu mai folosim banii cash (fapt care în alte țări se întâmplă de ani buni deja).  Cumva, mi-aș dori să privim transformarea noastră din ultimul an, ca pe o creșterea personală, fără nevoia de a avea un coach 1:1. Turismul românesc a crescut, multe business-uri s-au deschis și multe altele pe care suntem convinși că le puteți identifica în viețile voastre, precum un nou nivel, o nouă normalitate, și chiar dacă lucrurile se vor întoarce la normalul de acum un an, acel normal nu mai există în totalitate. Acel normal este de domeniul trecutului și avem nevoie să trăim în prezent pentru a profita de un nou început.

Acest început va fi favorabil mai ales la nivel profesional, fiindcă după un an în care am înțeles că se poate lucra de acasă, am văzut cu ochii noștri că se pot face întâlniri și ședințe în mediul online, aflați că și contabilitatea se poate ține online. Nu vă vine să credeți? Se poate, prin aplicația CASSA, care este visul oricărui om de afaceri. Aceasta facilitează viața unui antreprenor, adică pe scurt, se poate lucra în contabilitate chiar și din pijamale, iar acest confort este exact ceea și-a dorit fiecare din noi, cei care ne luptăm cu hârtiile. Mai mult decât atât, stilul de viața ni s-a îmbunătățit considerabil, iar asta ne poate doar bucura. 

autor:Wuko Media <hello@wukomedia.com>

Site-ul nostru îți oferă cookie-uri . Adică prăjiturele, în traducere din engleză. Aceastea sunt mici cantități de informație, stocate pe calculatorul tău, ce ne ajută să îmbunătățim experiența ta pe acest site.

Open chat
Ai nevoie de ajutor?
Salut.👋.
Cu ce pot sa te ajut?