fbpx

Inovatia este remediul plictiselii. Cel mai mare dusman al unui administrator este rutina de fiecare zi

Dupa umila mea parere cel mai mare dusman al unui administrator de afacere este rutina de fiecare zi. Nu exista o reteta sigura de succes a unei afaceri care sa te scape de plictiseala sau de rutina de la servici dar exista o conduita de bune practici care sa ne conduca spre o afacere sanatoasa si implcit spre fericire.


Imagineaza-ti ca incasezi dintr-o afacere 1 000 euro in fiecare zi.In fiecare dimineata va intra in cont 1 000 de euro si pana seara golesti tot contul. A doua zi din nou, dimineata incasezi 1 000 de euro iar pana deseara cheltui 1 000 euro.Cat timp ai pierdut? Cât de mult ai investit eficient in activitati care te aduc mai aproape de atingerea obiectivelor? În fiecare zi tu si angajații tai pierdeti timp cautand documente, resurse si informatii. Timpul este pierdut cu re-munca, calatorii suplimentare si intalniri neproductive. Un studiu McKinsey a raportat ca in medie se petrec 1,8 ore in fiecare zi in cautarea de informatii.  Sfaturi de renunțare la pierderea timpului:

  • Documenteaza-ti procesele fa-le usoare, rapide si eficiente. Daca nu sunt documentate, nu exista. 
  • Promoveaza competenta – Varsta este un criteriu insuficient pentru a promova angajații din rolurile tehnice in rolurile de management sau rolurile de sprijin.
  • Optimizare si automatizare – automatizeaza procesele cheie pentru a reduce erorile si / sau timpul petrecut cu reintroducerea datelor in mai multe locuri. Chiar si o îmbunatatire a timpului cu 1% poate duce la economii substantiale.

Rutina amplifica starea de depresie. Adevarat, plictiseala este sexy daca lucrezi intr-o agentie de modeling 🙂 dar daca ai un restaurant sau o afacere cu 50 de angajati asigura-te ca vei obtine venituri substantiale prin inovatie continua si evolutie. Iar cei care iti spun ca nu are rost sa investesti in procese inovative care te pun sa-ti pui toate capacitatile mentale si simnturile de afacere in miscare, amintete-i de dinozauri. Nici ei nu s-au adaptat si uite unde au ajuns.

Site-ul nostru îți oferă cookie-uri . Adică prăjiturele, în traducere din engleză. Aceastea sunt mici cantități de informație, stocate pe calculatorul tău, ce ne ajută să îmbunătățim experiența ta pe acest site.

Open chat
Ai nevoie de ajutor?
Salut.👋.
Cu ce pot sa te ajut?