fbpx

Importanta unei asigurari de viata

Majoritatea oamenilor evita subiectul asigurarilor, astfel ca raspunsul la propunerea incheierii unei polite de asigurare este negativ, nevazand folosul acesteia. Asigurarea de viata nu este pentru cel care o face, ci pentru familie. Asigurarea de viata este pe numele nostru, dar este destinata unei persoane apropiate, careia dorim sa ii oferim un sprijim in cazul unui eveniment nefericit.  

Situatii in care ar fi bine sa ne gandim la un astfel de produs este atunci cand persoana asigurata este cea care aduce venitul cel mai mare in casa si de care depind restul membrilor familiei. In cazul in care titularul politei decedeaza, familia primeste o suma de bani pe care o poate folosi pentru a se descurca. Intr-adevar, nici o suma de bani nu echivaleaza pierderea unei persoane dragi, dar poate oferi sprijin si suport celor care au ramas in urma. Asigurarea de viata se face cu scopul de a-i proteja pe cei dragi si de a le oferi un ajutor in eventualitatea produceri unui eveniment neprevazut.

Cunoastem nivelul mult prea ridicat al birocratiei din Romania, astfel ca finalizarea unei succesiuni poate dura o perioada mult prea indelungata, chiar si in cazul in care exista un testament.

Daca o persoana este instarita si decide sa lase prin testament bunuri financiare si materiale, acest proces de transfer in posesia altcuiva al bunurilor poate dura pana la luni, chiar ani, astfel ca mostenitorii legali nu pot beneficia de drepturile lor. Acesta situatie poate fi evitata prin intermediul unui asigurator, care plateste suma asigurata beneficiarilor imediat dupa decesul titularului, permitandu-le acestora sa foloseasca banii pana la finalizarea succesiunii.

Concomintent cu asigurarea de viata se poate opta si pentru un cont de economii cu componenta de investitie. Practic, pe langa suma pe care titularul o plateste lunar, trimestrial, semestrial sau anual, acesta mai poate depune si o suma de bani, la acelasi interval de timp, care sa fie transferata intr-un cont de investitii. In acest caz, titularul economieste o suma de bani care, pe termen lung, se bucura de un randament (dobanda) mult mai bun decat in cazul depozitelor bancare. Unele produse de acest fel, de cele mai multe ori, ofera posesorilor castiguri mai mari decat inflatia, ceea ce le permite sa pastreze puterea de cumparare a banilor si chiar sa ii multiplice. Aceste produse pot fi folosite drept conturi de studii pentru copii, pensii private, conturi de economii etc. Perioada ideala de timp pentru politele de asigurare, care au la baza si un produs de economisire cu componenta de investitie, este de 15 – 20 de ani. Este foarte important de mentionat faptul ca veniturile generate de produsele de asigurare nu se impoziteaza, ceea ce ii permite beneficiarului sa se bucure de intreaga suma acumulata fara sa fie nevoie sa mai plateasca impozitul de 10 % pe profit.

 Situatia ideala ar fi ca cei dragi sa nu fie nevoiti sa incaseze suma asigurata in cazul de deces , astfel ca la maturitate intreaga familie sa se bucure de sumele economisite si acumulate, daca s-a optat pentru acest produs.

Auyor:Andreea Moldovan andreeamldv@yahoo.ro 

Site-ul nostru îți oferă cookie-uri . Adică prăjiturele, în traducere din engleză. Aceastea sunt mici cantități de informație, stocate pe calculatorul tău, ce ne ajută să îmbunătățim experiența ta pe acest site.

Open chat
Ai nevoie de ajutor?
Salut.👋.
Cu ce pot sa te ajut?