Majoritatea oamenilor consideră că auditurile financiare sunt investigații efectuate de un auditor financiar sau un expert contabil. Aceasta este o definiție și este posibil să solicitați un audit oficial, dacă compania dvs. are nevoie de un împrumut, sau afacerea va atinge în curând o altă etapă care necesită transparență financiară.
Cu toate acestea, un audit financiar poate fi și ceva pe care îl faceți singur. În acest sens, este un exercițiu de analiză atentă a situației dvs. financiare. De acolo, veți căuta probleme și veți vedea ce se întâmplă. Pe lângă dezvăluirea unor probleme, auditul ar putea arăta cum puteți economisi bani și împiedica compania să intre într-o situație financiară instabilă și nesustenabilă.
Numeroase situații pot face adecvată auditul financiar al companiei dumneavoastră: determinarea motivelor de creștere sau scădere a profitabilității recente; evaluaarea afacerii dacă este pregătită financiar pentru a se extinde; îndeplinirea cerințelor unui creditor pentru a contracta sau a reînnoi un împrumut; creșterea încrederii părților interesate în companie
Ce trebuie sa analizați?
Căutați modificări ale cheltuielilor:Este firesc ca o companie să cheltuiască sume diferite de la an la an. De exemplu, poate ați avut nevoie de computere noi pentru tot personalul anul trecut sau ați investit într-o imprimantă 3D de vârf. Cu toate acestea, situația devine mai îngrijorătoare atunci când observați o creștere majoră a cheltuielilor și nu puteți identifica imediat cauza.
Verificați dacă există cheltuieli recurente:Multe firme încearcă să determine clienții să se înscrie pentru taxe lunare care continuă, cu excepția cazului în care utilizatorii le anulează. La început, sună convenabil, deoarece nu trebuie să vă faceți griji că uitați să plătiți o factură la timp și să vă găsiți brusc afacerea fără un abonament sau un serviciu esențial. Cu toate acestea, ar putea însemna și că plătiți pentru ceva de care firma nu mai are nevoie.
Analizați cheltuielile operaționale:Cheltuielile operaționale se referă la cerințele zilnice de gestionare a afacerii dvs. Acestea ar putea include plăți de leasing, facturi de utilități, rechizite de birou și salarii ale angajaților. Verificați fiecare cost dacă pot fi reduse. Ați putea cumpăra produse în vrac pentru a obține economii semnificative. Examinați relațiile cu furnizorii dvs. și vedeți dacă merită să găsițo alternative cu costuri mai mici
Alegeți o perioadă in care afacerea merge mai lent:Un auto-audit aprofundat necesită alocarea unui timp suficient pentru a o face corect. De aceea, cel mai bine este ca cecul dvs. să aibă loc într-un timp relativ lent pentru compania dvs. Nu vă programați să se întâmple la o săptămână după încheierea unui contract cu un client nou important sau în cel mai aglomerat sezon sau lună pentru afacere. Luați în considerare momentul în care este cel mai probabil să aveți suficient timp pentru a parcurge fiecare parte a auditului În caz contrar, s-ar putea să vă grăbiți și să treceți cu vederea detaliile cruciale.
Auditurile de succes îmbunătățesc gradul de conștientizare a afacerii. Majoritatea companiilor nu au probleme financiare peste noapte. În schimb, problemele încep treptat și adesea cresc. Luarea unei decizii înțelepte de audit al afacerii dvs. vă permite să identificați posibilele probleme și să aveți timp să obțineți ajutor de la experți în rezolvarea lor. În plus, veți avea o înțelegere mai clară a activităților care duc la succes.
Spor la treaba!
autor: Suciu Gyorfi Nicolae <office@velcont.com>