fbpx

Ce inseamna sa fii intr-o relatie cu un antreprenor ?

Inclinatia catre antreprenoriat nu este una intalnita in fiecare caracter uman. Statutul de antreprenor implica o serie de calitati care, daca nu sunt innascute, pot fi dobandite prin invatare.

Viata de antreprenor este mai mereu activa, astfel ca, chiar si in afara programului business-ului, gandul lui este inca tot acolo, in cautare de solutii si idei noi de implementat. Manati de o forta a devotamentului si a sperantei, viata de antreprenor poate fi complicata, insa cum reusesc antreprenorii sa gaseasca un echilibru intre dragoste si antreprenoriat?

Relatia de iubire cu un antreprenor se poate consuma la fel de repede precum a inceput, daca nu va exista o doza masurabila de sacrificii si intelegere din partea ambilor parteneri. Am identificat cateva elemente fara de care o asemena relatie nu va functiona sanatos:

  1. Comunicarea – arta de a comunica se aplica in orice tipologie de relatie, insa cu atat mai mult in cea de iubire. Invatarea de a comunica poate fi un proces greoi, care necesita efort din partea ambilor parteneri pentru ca ea sa fie integrata in viata de cuplu. Adesea in relatiile de iubire cu antreprenori, partenerii se intalnesc seara, insa simpla intrebare din partea fiecaruia: “Cum ti-a fost ziua?”, va crea o conversatie prin care cei doi se vor elibera emotional si vor crea o conexiune.
  2. Pasiunea – acest ingredient este nelipsit din reteta de succes a unei afaceri, insa este si elementul cheie al unei relatii de dragoste indelungate. Pasiunea nu implica mereu si dragoste, insa atunci cand o relatie le contine pe amandoua, va fi una intensa. Spontaneitatea si atentia la nevoile partenerului de viata trebuie sa fie prezente la ambele capete; antreprenorii nu sunt scutiti sau motivati de viata activa pe care o au din cauza sau datorita business-ului pe care il conduc.
  3. Atentia si implicarea – pentru a intelege semnalele care vin din partea partenerului antreprenor, care cel mai adesea sunt in legatura cu problemele din business, este nevoie de cresterea gradului de atentie pentru a putea actiona. Identificarea unei stari emotionale joase, sprijinirea morala si sustinerea pot fi elementele cheie de care are nevoie partenerul antreprenor cand ajunge ostenit seara acasa.
  4. Increderea – este o valoarea umana fara de care o relatie de iubire se poate consuma, cu atat mai mult in cazul unei relatii cu un antreprenor, cu activitati zilnice nenumarate. Nu rare vor fi situatiile in care partenerii antreprenori isi vor gasi calea spre casa tarziu, iar dupa o zi incarcata cu diverse task-uri de rezolvat, o discutie in care sa ofere explicatii referitoare la absenta lor ar fi ultimul lucru pe care ar prefera sa il faca.
  5. Intelegerea – viata de antreprenor este mereu activa. Acceptarea si intelegerea statutului de antreprenor trebuie sa fie aspecte pe care celalalt partener sa le ia in vedere si sa le integreze in relatie, inca de la inceputurile ei. Odata aventurat in aceasta calatorie alaturi de un antreprenor, va fi nevoie de o doza mare de intelegere. Naruirea sperantelor si viselor antreprenorului pot fi efecte ale comportamentului celuilalt partener, aspect care poate duce la consumarea relatiei.

Relatia de iubire intre o persoana cu profil de antreprenor si alta cu profil de angajat poate fi in doua moduri: o calatorie intensa, cu un amestesc de trairi, dar in care iubirea va prima datorita libertatii si intelegerii de care antreprenorul va beneficia sau o calatorie incrancenata, in care antreprenorul va fi privat de libertatea pe care antreprenoriatul i-o poate oferi, astfel ca va fi pus in postura in care sa aleaga intre dragoste si antreprenoriat.

Autor:Andreea Moldovan <andreeamldv@yahoo.ro>

Site-ul nostru îți oferă cookie-uri . Adică prăjiturele, în traducere din engleză. Aceastea sunt mici cantități de informație, stocate pe calculatorul tău, ce ne ajută să îmbunătățim experiența ta pe acest site.

Open chat
Ai nevoie de ajutor?
Salut.👋.
Cu ce pot sa te ajut?