fbpx

Antreprenor vs angajat

Exista o multime de persoane care au convingerea ca doar ca si om de afaceri poti ajunge la independenta financiara, crezand ca postura de angajat nu iti va putea oferi vreodata aceasta libertate. Cu bucurie iti scriem ca nu este asa; din ambele posturi poti crea un mecanism inteligent care sa genereze suficiente venituri pasive, astfel incat sa iti poti acoperi cheltuielile de trai, lunare. Acest mecanism poate fi pus in aplicare chiar si daca esti angajat.

Suntem diferiti ca personalitati, profil profesional sau aspiratii, astfel ca este imposibil ca toti sa fim angajati sau oameni de afaceri. Ce s-ar intampla cu economia in care activam daca cu totii am fi doar angajati sau doar oameni de afaceri? Iti poti imagina cum ar arata o lume ca aceasta? Angajatii nu ar avea pentru cine sa lucreze sau cine sa ii ghideze, daca antreprenorii nu ar fi dispusi sa isi asume riscuri si sa gandeasca procese. Din cealalta perspectiva daca privim, intr-o lume in care ar fi doar antreprenori, nu ar avea cine sa implementeze planurile acestora; mintile creative, precum ale antreprenorilor, au nevoie de minti energice precum ale angajatilor, astfel incat acestia sa execute ideile antreprenorilor.

Este important sa realizam aspectele care ne implinesc din punct de vedere profesional. Daca alegem sa fim angajati doar pentru ca, teoretic, avem o siguranta mai mare, insa nu ne simtim in largul nostru fiind limitati si constransi, in timp vor aparea fustrari. Se aplica acelasi principiu si in cazul in care decidem sa pornim pe drumul antreprenoriatului; este posibil sa ne simtitm coplesiti de responsabilitatile pe care trebuie sa ni le asumam, insa continuam pe acest drum doar din convingerea ca doar in acest mod vom reusi sa ne cream viata la care visam.

Daca inca nu stii cu adevavarat ce iti doresti, este timpul sa stai de vorba cu tine insuti si sa reflecti asupra acestui aspect. Avatarul tau profesional este cel de angajat sau cel de antreprenor? Care este situatia care te face sa te simti motivat si implinit? Cum ar trebui sa arate viata ta profesionala, astfel incat, ceea ce faci sa duca la implinirea ta personala, lasand la o parte remuneratia? Raspunde cu sinceritate la aceste intrebari pentru a clarifica de care parte a baricadei esti.

Indiferent de categoria din care faci parte, cu putina organizare si gestionare financiara vei reusi sa ai un comportament financiar chibzuit, care sa iti permita sa iti creezi un viitor promitator.

Autor: Andreea Moldovan <andreeamldv@yahoo.ro>

Site-ul nostru îți oferă cookie-uri . Adică prăjiturele, în traducere din engleză. Aceastea sunt mici cantități de informație, stocate pe calculatorul tău, ce ne ajută să îmbunătățim experiența ta pe acest site.

Open chat
Ai nevoie de ajutor?
Salut.👋.
Cu ce pot sa te ajut?