fbpx

ANAF Introduce Noi Măsuri pentru Combaterea Evaziunii Fiscale: Credit Fiscal și Unități Antifraudă

Salutare, dragi cititori! Astăzi vom discuta despre recentele inițiative ale ANAF (Agenția Națională de Administrare Fiscală) pentru combaterea evaziunii fiscale și cum acestea ne vor afecta pe toți.

Creditul Fiscal: Cum Funcționează și Ce Înseamnă pentru Tine

Chiar dacă implementarea E-TVA a fost amânată, ANAF nu renunță la eforturile sale de a reduce evaziunea fiscală. Unul dintre noile sisteme introduse este creditul fiscal, care te va motiva să ceri bonul fiscal ori de câte ori vizitezi frizeria sau mecanicul auto. Practic, vei beneficia de o reducere din impozite sau chiar vei primi o parte din bani înapoi.

De ce este important acest sistem? Elimina evaziunea fiscală în domeniile de risc fiscal ridicat, în special în rândul persoanelor fizice.

Unități Antifraudă în Fiecare Județ

Începând de anul viitor, ANAF va înființa unități antifraudă în fiecare județ. Până acum, acestea funcționau doar la nivel regional.

Ce înseamnă asta pentru contribuabili? O monitorizare mai strictă și o aplicare mai riguroasă a legislației fiscale.

Persoanele Fizice, în Vizorul ANAF

ANAF va intensifica monitorizarea persoanelor fizice, urmărind diverse surse de venit și activități economice neînregistrate oficial. Printre acestea se numără:

•Atelierele de mobilă clandestine

•Serviciile auto realizate în garaj

•Comerțul cu legume, fructe și mașini second-hand

Perspectivele pentru Viitor

În contextul unei inevitabile creșteri a taxelor planificate pentru 2025, atât pentru persoane fizice cât și juridice, este esențial să ne pregătim pentru schimbări. Iată câteva dintre măsurile anticipate:

Creșterea TVA-ului la 20-21%

Impozitul pe dividende ar putea crește de la 10% sau 16%

Reducerea plafonului pentru microîntreprinderi la 100 de mii de euro

Aceste schimbări ar putea părea dificile pentru unii, dar pentru alții, măsurile de combatere a evaziunii fiscale vor aduce beneficii, asigurând un mediu economic mai echitabil și transparent.

Cum să te pregătești pentru noile măsuri ANAF

Este esențial să fii pregătit pentru noile schimbări fiscale. Iată câteva sfaturi pentru a te asigura că ești pregătit:

1. Solicită bonul fiscal pentru toate serviciile și produsele achiziționate.

2. Monitorizează-ți veniturile și asigură-te că toate sunt declarate corect.

3. Consultă un expert contabil pentru a te asigura că ești în conformitate cu noile reglementări.

Concluzie

În concluzie, noile măsuri ale ANAF reflectă un angajament puternic de a elimina evaziunea fiscală și de a îmbunătăți colectarea veniturilor la bugetul de stat. Este important să fim informați și pregătiți pentru aceste schimbări, astfel încât să putem naviga cu succes în noile condiții fiscale.

Rămâneți alături de noi pentru a fi la curent cu cele mai recente știri și analize din domeniul fiscal și financiar. Așteptăm cu interes comentariile și întrebările voastre!

.

Site-ul nostru îți oferă cookie-uri . Adică prăjiturele, în traducere din engleză. Aceastea sunt mici cantități de informație, stocate pe calculatorul tău, ce ne ajută să îmbunătățim experiența ta pe acest site.

Open chat
Ai nevoie de ajutor?
Salut.👋.
Cu ce pot sa te ajut?